söndag 23 januari 2011

Söndag - vilodag

Vissa gamla traditioner håller jag gärna på! Att söndagen är en vilodag t ex! Idag har jag inte gjort många knop. Småpysslat lite och självklart fixat mat. Skulle göra en fruktsallad på dagen. Tog då fram en jumboapelsin som Janne köpte häromdagen. Trodde dock att det skulle vara lite mer apelsin inuti!! Det var bara ett tjockt skal!



Nåväl, det blev iaf en god fruktsallad med apelsin, äpple och banan.

Hoppas ingen av er blev sjuk i helgen och försökte åka till Varbergs sjukhus akutmottagning. Den var väl i princip stängd. De skulle bara ta hand om de mest sjuka!! Vart drar man den gränsen? Hjärtinfarkt.....ok! Bruten hand.......nja...kan du vänta tills måndag tror du? Fruktansvärda magplågor.......ta en Alvedon och avvakta? Ja...vart är vi på väg! Funderar mer och mer på vart alla våra skattepengar tar vägen. Tycker hela samhället är på väg att rasa! Landstinget behöver ta en funderare med alla stafettläkare de har, som dessutom kostar tredubbelt så mycket som de "vanligt" anställda läkarna. De skulle behöva avskeda alla!! Då menar jag ALLA i hela landstinget. Börja om från början! Först en helt ny sjukhusledning (för den befintliga är en katastrof!) och sedan tillsätta alla tjänster med fasta anställningar!

I veckan läste jag även om bostadsbristen i Varberg. Du måste stå ca 20 år i kö för att få en 4:a centralt i Varberg! Ungdomar kan i bästa fall (om de har anmält sig när de fyllde 18) flytta hemifrån när de är 26-27 år! Grattis!!

Nu börjar en ny vecka och jag skall gå till jobbet för första gången på 2 veckor. Mår bättre nu. Skall även börja på Yoga imorgon. Det skall bli spännande! Tror att det kommer att vara bra för mig!  CU

tisdag 18 januari 2011

Teater i Varberg

Sitter och läser igenom programmet för vårens teaterföreställningar här i Varberg. Det finns några som jag gärna skulle vilja se. Bland annat "Lång dags färd mot natt". Den går på teatern torsdagen den 14 april klockan 19.00. Det är mysigt att gå på teater ibland. Senast såg jag "Grottmannen". En enmansföreställning som var helt fantastisk!! Om någon är nyfiken vad som finns så gå in på http://www.varberg.riksteatern.se/. Nu sitter jag o väntar på Emma som snart kommer hem från sin semester. Brun och äcklig antar jag! HAHAHA......jag AVUNDSJUK.......nääääääää......aldrig! Det är vackert att vara mullig och vit! Anders Zorn kan väl inte haft fel!? Over and out for tonight!

måndag 17 januari 2011

Trött på huvudvärk!

Nu har jag haft huvudvärk i 10 dagar och det släpper inte. Har dessutom yrsel och illamående! =(  Har varit på akuten 2 gånger i helgen då jag spytt av yrseln. Man blir ju lite rädd att det är något allvarligt. Men de hittar inga fel och alla mina värden är oförskämt bra säger de. De gjorde även en CT scanning av huvudet igår. De kunde inte se något. ( Då undrar jag om det är ett hålrum däruppe bara!? =)  ) Det var ju ändå skönt att höra. Men vad det är och när det går över vet ingen. Så det är bara att tillbringa den största tiden i sängläge. Just nu känns sängen som om den var gjord av cement!! Vill verkligen inte spendera en minut till där! Men vad gör man! Nu önskar jag att jag hade ett badkar här hemma. Tänk att få krypa ner i ett varmt bad men en härligt doftande olja, lite stearinljus på kanten och ett glas.......vatten! Nåväl, om några dagar mår jag säkert bra igen och då har man glömt detta. Det är tur att man är så glömsk!  Ha en bra vecka allihop!

torsdag 13 januari 2011

Massage

Har varit hos Patrik Ragnarsson och fått massage. Nu är det skillnad på massage och massage. När man går till Patrik är det sällan skönt, men det gör nytta. Det är inte för inte han går under namnet doktor Mengele! Som tur är så är han en helt underbar person! Skall dit på måndag igen. Hoppas att han får ordning på min nacke, hals och axlar. Det är en låsning som gör att jag har en fruktansvärd huvudvärk. Det är ju iof glädjande att veta att det finns något där inne.....för ibland kan man undra. Är så glömsk och disträ ibland så jag blir rädd för mig själv. 

Nu skall jag förbereda lite lunch. Idag blir det Ratatouille med fetaostfyllda köttfärsbiffar.

Ha en bra dag allihop! Snart är det helg igen! Veckorna rusar fram! 

tisdag 11 januari 2011

Längtar till värmen

Sitter här och fryser. Har både kläder och badkappa på mig men är ändå kall. Känner att det är något i kroppen som spökar. Är avundsjuk på Emma o hennes pojkvän! De ligger och badar i Röda Havet och njuter av sol o värme! Jag har iaf bokat en resa idag (igen)! En vännina och jag skall åka till Athen i maj. Vi försökte det förra året med, men det gick inte så bra då. En vulkan vid namnet Eyjafjallajökull satte stopp för det!

    Bilden är från mauritravel.wordpress.com


Istället fick vi ta en bussresa till Amsterdam för att komma iväg på något. Nu kan ju de flesta räkna ut vad medelåldern på en sådan resa är........ Jag säger inte mer! Jag har iaf lovat mig själv att det var sista gången jag åkte på en tålamodskrävande pensionärsresa!!

Nej...nu skall jag ta en varm dusch och sedan bädda ner mig under både täcke och filt!

söndag 9 januari 2011

Mat....mums

Har precis kommit hem från Restaurang Zorba där hela familjen firat Markus 20-årsdag lite i förskott. (närmare bestämt en dag tidigare) Lika god mat som vanligt! Idag åt jag Lammracks med vitlökspotatis. Har tänkt att jag skulle prova att laga lammkotletter själv någon gång. Men det har inte blivit av. Måste hitta någon god marinad först tror jag! Någon som har ett gott recept?

Nu är det snart sängen som hägrar. Ny vecka och vanliga rutiner är det som gäller nu. Det är inte fel! Man har nästan blivit försoffad den senaste tiden.
Natti natti!

Omflyttning av bilder

Nu så blir det en tredje bloggsida för mig! Där kommer jag inte att skriva så mycket utan bara lägga in mina bilder.
Från att inte ha någon blogg alls till tre stycken på en vecka....vet inte om jag är riktigt klok. Men just nu har jag ju lite tid över, så varför inte....

Den heter Lena Höglander Photography

http://www.lenahoglanderphotography.blogspot.com/

lördag 8 januari 2011

Orkeslös

Idag har jag sovit nästan hela dagen. Vaknade och kände mig helt slut. Idag hade jag tänkt att ta itu med julen...städa bort den! Säga farväl av vår gran innan den säger farväl till oss. Den har inte börjat barra ännu så det vore en god idé att få ut den innan den börjar.


Det är mysigt med advent och jul, med alla ljus man har tända i alla de former. Tänkte att ljusstakarna får stå kvar ett litet tag till, men julblommorna skall bort och tulpaner skall in! Tulpaner betyder nytt år och en vår i antågande! Tänk.....om två och en halv månad är det sommartid!!!

torsdag 6 januari 2011

Snö snö snö

Nu har Janne o jag varit ute o skottat hela gatan känns det som. När vi precis hade fixat klart utanför huset kom plogbilen och gjorde vallar höga som berg igen. Som tur är så har vi underbara grannar! Kalle hjälpte till att skotta och Eva o Kaj stod för glögg! Nu skall jag vila lite i soffan innan det är dags att ta itu med middagen. Ungdomarna kommer hit och äter med oss.



Bilderna är från förra vintern, men det är nästan lika mycket snö i år med.

onsdag 5 januari 2011

Kattvakt

Vår Ragdoll Hoffman har två "kusiner", Skogkatterna Galdor och Charley. Nu skall de bo hos oss i två veckor då deras matte skall iväg på välförtjänt semester. De bor här lite då och då och det går bra för det mesta. Hoffman jublar väl inte direkt, men man ser att han tycker det är kul emellanåt att få jaga dem runt hela lägenheten. Granen som fortfarande står kvar, har gungat oroväckande några gånger.

             Charley